Zapomniane zabawy i zaległości.

Witam Państwa bardzo serdecznie, bardzo serdecznie witam Państwa!

Przyznaję bez bicia, że ostatnio bardzo zaniedbałam to miejsce. Wcale mnie to nie cieszy, więc czym prędzej nadrabiam zaległości. Zacznę od wyróżnienia, które dostałam od Cremebrulee z Pumpkinkitchen.

Jest mi naprawdę ogromnie miło je otrzymać, przede wszytskim dlatego, że blog Lu is a foodie. jest blogiem bardzo młodym i niedoświadczonym. Dlatego każda informacja o tym, że się podoba, sprawia, że prowadzenie go nabiera sensu. Dziękuję.

Podobnie jak Arek z EatAfterReading nie jestem zwolennikiem łańcuszków. W szkole podstawowej, gdy mniej więcej wypada apogeum łańcuszkowe, zrywałam każdy jeden możliwy, nie bacząc na konsekwencje („jeśli tego nie zrobisz, w ciągu trzech dni stanie się coś straszneeeeegoooo!”).

Jedyna łańcuszkowa zabawa, w której wzięłam pilny udział, to łańcuszek, który polegał na hodowaniu w słoiku zaczynu, który po tygodniu dzieliło się na części. Z jednej piekło się ciasto, a pozostałe ładowało do słoików wraz z załączonym przepisem i przekazywało się dalej. Nie pamiętam co to było, ale smak ciasta mogę opowiedzieć ze szczegółami do dziś*. Widać, że słabość do jedzenia miałam od małego : ).

Wracając do wyróżnienia: celem tej zabawy jest wypromowanie najciekawszych blogów. Cel jest zacny, bo przecież nikt nie prowadzi bloga dla siebie samego, a im więcej czytelników, tym lepiej. Dlatego przedstawiam zasady i swoją listę najciekawszych moim zdaniem blogów**.

Moje wyróżnienia lecą do:

Wasabi za dziewczyńską kooperację i wrażenie, że gdybyśmy się znały, to wcale nie byłoby nudno : ).

Gourmet za telepatyczne podkradanie mi tematów (szczytem było zamieszczenie cytatu z „Imienia Róży”, który miałam zaznaczony w książce papierkami, do przepisania na blog!).

O-la-la! pierwszy blog kulinarny, który czytałam regularnie, powtarzając, że też tak chcę : ) ten blog był dla mnie dowodem na to, że pasję kulinarną warto pielęgnować.

Strawberries form Poland za poetyckość, która nie męczy, a wręcz przeciwnie, inspiruje (i za przyznanie się do piżamowych poranków, imbirowych herbatek i spacerów po supermarketach : ).

Every Cake you Bake za bardzo plastyczne i urzekające wspomnienia z podróży.

Włoszczyzna za przybliżanie włoskiej kuchni i włoskiego życia. Od środka.

Prowincja w globalnej wiosce za to, że każdy wpis jest ciekawy a blog opiera się modom.

My best food wiadomo za co! za zdjęcia! Porno w czystej postaci!

Stokilo za totalny luzik i… logo!

Możnagościom za zamieszanie, jakie autor robił w kulinarnym internecie.

 

Zasady, dla tych, którzy chcą/mają czas się zabawić:
• Opublikuj znaczek na swoim blogu z komentarzem zachęcającym i linkiem do osoby, od której go otrzymałaś/otrzymałeś
• Przekaż go do 10 osób z prośbą o opublikowanie zasad.
• Osoby, które odbiorą znaczek proszone są o zostawienie komentarza.
Kochani mile będziecie widziani w gronie stałych gości – obserwujących blog.
Zasadą powyższej premii jest poznanie jak największej liczby blogów, a zostawienie swojej wizytówki jest dla Ciebie reklamą i zachęceniem do odwiedzenia Twojego bloga. Myślę, że każdy z nas marzy o jak największej liczbie gości
.

* Czy ktoś z Was to pamięta?

** Teraz po skończeniu listy jestem ogłupiała i przekonana, że zapomniałam, o jakimś miejscu, które chętnie odwiedzam. Bogactwo kulinarnej blogosfery przyprawia o zawrót głowy!

Advertisements

8 myśli na temat “Zapomniane zabawy i zaległości.

  1. rowniez dziekuje sie za niespodziewane wyroznienie. Prawde mowiac nie spodziewalam sie wloszczyzny w klasie gourmet (i nie o blog Gourmet chodzi :-)).

    I dobrze ze Lou obiecal przestac sie zaniedbywac :-D

    Lubię to

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s